Start / Om webbplatsen

Om webbplatsen

Webbplatsen är utformad med hänsyn tagen till användbarhet och tillgänglighet. På sikt är vårt mål att tillgodose de behov som finns hos alla besökare oavsett funktionshinder, webbläsare eller operativsystem.

Anpassa täbys webbplats efter dina behov


Vi använder stilmallar, CSS, för att webbläsare automatiskt ska anpassa sidan för utskrift.

På utskrifterna är menyer och annan navigering borttagen, typsnittet är ett serif-typsnitt och textstorleken anpassad för utskrift.

Vill du se hur utskriften ser ut innan du skickar den till skrivaren väljer du Förhandsgranska eller Förhandsvisa i din webbläsare eller utskriftsfönster.

Ändra textstorlek

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att trycka ner Ctrl-tangenten och snurra på hjulet på din datormus.

Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens menyer:

  • I Firefox väljer du Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Internet Explorer väljer du Visa och därefter Textstorlek.
  • I Netscape Navigator väljer du Visa och därefter Öka teckensnitt eller Minska teckensnitt.
  • I Opera väljer du Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -.

Tangentbordsnavigering

Har du svårt att använda mus är det ofta enklare att navigera med hjälp av tangentbordet. I de flesta webbläsare gör du det genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tabtangenten.

Riktlinjer och webbstandarder

Webbplatsen är formgiven och utvecklad med målsättningen att följa de riktlinjer som finns i Vervas dokument Vägledning 24-timmarswebben. Många av dessa riktlinjer är i sin tur baserade på World Wide Web Consortiums (W3C) Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.0).

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2012-08-10