Start / Invånare / Livsmedel

Livsmedel

Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd har ansvaret att kontrollera alla livsmedelsanläggningar inom Täby, Vaxholm och Norrtälje. Målet med kommunens livsmedelskontroll är, att de livsmedel som säljs och serveras ska kunna ätas utan att man riskerar att bli sjuk. Vi ska också verka för att konsumenterna inte blir lurade i sitt val av livsmedel.

Misstänkt matförgiftning

Det är viktigt att anmäla misstanke om matförgiftning eller en allergisk reaktion så snart som möjligt, detta för att förhindra att fler drabbas samt för att eventuell provtagning ska vara meningsfull.

Ring tfn.08-578663 30 så blir du kopplad till en livsmedelsinspektör. De frågor vi kommer att ställa kan du se i dokumentet till höger, förbered dig gärna innan du ringer.

Grönsaksdisk

Säker mathantering i hemmet

Minska risken för att bli matförgiftad av den mat som du lagar själv, se "Säker mathantering i hemmet" här till höger.

 

 

Tillfälliga verksamheter

Verksamheten som bedrivs några få gånger per år anses inte vara livsmedelsföretag och behöver därför inte registreras hos miljö- och hälsoskyddskontoret. Exempel på detta kan vara en skolklass som säljer/serverar korv med bröd på en marknad eller ett galleri som serverar mat på en vernissage.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det alltid är du som lagar, serverar eller säljer mat till andra som är ansvarig för att maten är säker att äta. Därför är det viktigt att du skaffar dig kunskap om livsmedelshygien, även om du bara ska laga, servera eller sälja mat vid några enstaka tillfällen. Mer information om krav för tillfälliga livsmedelsverksamheter hittar du här till höger.

Du kan alltid kontakta oss för mer information om vad som gäller i just ditt fall.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2018-03-05