Start / Guld för Åva-elever i Draknästet!

Guld för Åva-elever i Draknästet!

2018-04-26 13:30
De ambitiösa eleverna i UF-företaget Divena tog hem segern i Draknästet!

Torsdagen den 26 april hölls finalen i tävlingen Draknästet för unga företagare. Ceremonin gick av stapeln i samband med Täby Företagarträff i Täby kommunhus. Åvas UF-företag Divena fick ta emot första pris av juryn, som utgjordes av Företagarna i Täby. Divena fick diplom, glasstatyett och biobiljetter. Härnäst väntar SM i Unga företagare som hålls på Älvsjömässan 16-17 maj.

Två UF-företag från respektive gymnasieskola i Täby var nominerade till finalen. De presenterade sina företag för juryn tidigare i februari. Från Åva tog sig UF-företaget Divena vidare och hamnade på fantastiska första plats!

− Det känns fantastiskt, berättar de glada vinnarna. Vi har fått lön för mödan efter allt arbete vi har lagt ner. Glaset är halvfullt, vi ser möjligheter och har inte gett upp, och det har gett resultat!

− Vi har bivit peppade av de engagerade lärarna på Åva, och kemilektionerna på naturvetenskapsprogrammet har vi haft god nytta av. Nu väntar SM på Älvsjömässan den 16-17 maj, det blir riktigt spännande, fortsätter eleverna.

Statuetter
De vackra glasstatuetterna som delades ut under finalen. Divena tog som segrare hem de största!

Om guldmedaljörerna Divena

UF-företaget Divena har tagit fram och säljer naturlig fästingspray för hund. Innehållet i fästingskyddet är helt naturligt utan onaturliga substanser eller kemiskt framställda toxiner.

Företaget utgörs av eleverna Ellen Meurling i klass NA15CM, Elsa Jalakas, Gabriel Christensson och Tobias De Verdier, alla tre i klass NA15A.

Giftfri fästingspray

Divena värnar om naturen såväl som hundens välmående. Genom att bidra med en giftfri produkt lever de unga företagarna upp till detta. Det är också viktigt att tänka på miljön i valet av de varor som konsumeras. Av den anledningen har Divena valt ett helt ekologiskt innehåll.

− Tidigt insåg vi att vi ville sälja en produkt som stack ut på marknaden och som fyller en funktion som inte bara gynnar oss, utan också naturen. Vi alla strävar starkt efter att uppfylla våra kunders önskemål i den mån det går samtidigt som vi efterföljer den miljöprincip vi står för. Med starkt engagemang och en glödande vilja har vi tillsammans tagit fram en produkt som vi anser göra just detta och tack vare vår ambitiösa laganda har vi format det Divena vi är idag, förklarar de unga företagarna.

Alla vi på Åva vill rikta ett stort grattis till er, Divena! Och lycka till i framtiden!

Mer information

Läs mer om Divena med dess fästingspray.

Läs Mitti Täbys reportage om Divena.

Läs mer om SM i ungt företagande, som Divena deltar i.

Senast uppdaterad:2018-04-27