Start / Europeiska språkdagen på Åva

Europeiska språkdagen på Åva

2017-09-26 12:00

Tisdagen den 26 september är det europeiska språkdagen. Det uppmärksammar vi med inblick i franskaarbetet här på skolan, som är en av många viktiga och bra språklektioner vi erbjuder hos oss. Lärare Mihaela S Gross arbetar med språkundervisning och här berättar hon hur arbetet går till och vad de fokuserar på under europeiska språkdagen.

På franskan arbetar de mycket med kommunikation på målspråket där de övar på språkliga strukturer (grammatik) som hjälper eleverna att prata ett så korrekt språk som möjligt. 

− Men det viktigaste för eleverna i franska är att öva mycket och våga uttrycka sig, även om man ibland är osäker. Det gör vi när vi arbetar i grupper på lektionerna, berättar Mihaela.

Genom musik, att prata franska i klassrummet och lyssna på franska nyheter och radioprogram får eleverna mesta möjliga input – och det är viktigt om man ska få in språket ordentligt i vardagen och därmed lära sig det.

− På europeiska språkdagen arbetar vi med ett projekt om fransktalande kändisar, som fångar elevernas intresse i språket, som exempelvis artister. Om flera blir intresserade av fransktalande kultur går språklärandet bättre också, fortsätter Mihaela. 

Alla på Åva kan nu ha en inblick i franskan och fransktalande kultur om man blir Facebook-vän med Franska Åva (användare) eller gillar och läser vår Facebook-sida, som heter Åva Français. Där kommer de publicera bra tips och källor som alla kan använda för att lära sig franska. Eleverna i Franska 4 äger och hanterar kontot, under ledning av Mihaela S Gross.

Senast uppdaterad:2017-09-26