Start / Samarbete med KTH ger högskoleförberedelse på riktigt

Samarbete med KTH ger högskoleförberedelse på riktigt

2018-02-09 07:44

Åva gymnasium har tillsammans med KTH ett givande Åva-KTH-samarbete, som riktar sig till elever som gå på naturvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet. I årskurs 2 erbjuds eleverna att delta i olika lärorika aktiviteter i samarbete med KTH.

Det kan exempelvis handla om laborationer och studiebesök, träffar med teknologer, föredrag med KTH-forskare och "Student för en dag".

Eleverna på naturvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet som nu går i årskurs 2 har redan varit iväg på flera givande studiebesök och föreläsningar på KTH. Det senaste studiebesöket ägde rum onsdagen den 7 februari, där en elev säger så här: “Det bästa studiebesök jag varit på!”. Läs mer om det här.

I och med detta samarbete, som leds av förstelärare Helena Lennholm, får eleverna chansen att bekanta sig med en rad spännande högskoleområden inom naturvetenskap och teknik. På så vis innebär Åva-KTH-samarbetet ett samarbete som ger högskoleförberedelse på riktigt. Något vi på Åva är stolta över att kunna erbjuda våra elever.

Läs mer om naturvetenskapsprogrammet på Åva här.

Läs mer om teknikprogrammet på Åva här.

Senast uppdaterad:2018-02-09