Start / Våra program / Barn och fritid

Barn och fritid

Tycker du om barn och fritid och vill ha tre roliga och lärorika år i gymnasiet? Då är barn- och fritidsprogrammet på Åva något för dig. Du som oss har mycket att se fram emot; fin gemenskap, personlig utveckling, lärorik praktik och riktigt goda chanser till jobb redan innan studenten. På Åva har vi goda samarbeten.

Barn-­ och fritidsprogrammet har inriktningen pedagogiskt arbete vilket innebär fokus på samverkan, samarbete och kommunikation.

Roliga projekt med personlig utveckling

Du som elev får vara med i roliga projekt, där vi lär av varandra och du får utveckla dina ledaregenskaper. Eleverna på barn- och fritidsprogrammet har bland annat fått ordna ”Koll på boll” på Kärrdalsskolan i Sollentuna, som innebar roliga aktiviteter inom bollsport. De har också fått vara ledare inom ”Alla på snö” med Svenska skidförbundet. Dessutom har elever hos oss fått inviga Ensta motionsspår i Täby tillsammans med Ung fritid, då alla spår fick belysning.

Åva har riktigt bra APL-platser med goda och erfarna handledare. Vi har ett etablerat samarbete med branschen, till god nytta för dig som elev hos oss. Vi samarbetar bland annat med TP förskolor.

Våra lärare har god erfarenhet av såväl förskola som fritidshem och andra relevanta verksamheter.

Barn- och fritidsprogrammet på Åva är ett både kul och klokt val.

Efter din tid hos oss

Många elever som går barn- och fritidsprogrammet på Åva får jobb på förskola redan innan studenten, om inte det så väldigt snart. Arbetsmarknaden är otroligt god för dig som vill arbeta inom barn och fritid. Vill du istället vidareutbilda dig har barn- och fritidsprogrammet på Åva öppnat flera dörrar och gett dig god beredskap för att plugga vidare. 

Högskolebehörighet på alla våra yrkesprogram

På Åva har du som går yrkesprogram möjlighet att välja bland kurser så att du också får högskolebehörighet tillsammans med din yrkeskompetens.

Under resans gång hjälper vi på Åva dig att göra de val som är rätt för dig. Det i sin tur leder till att varje program ger dig flera goda möjligheter.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-10-05