Start / Våra program / El och energi

El och energi

El- och energiprogrammet är riktigt populärt på Åva. Vi har lång erfarenhet av att utbilda blivande elektriker, vi är kända för våra välutrustade lokaler, yrkeskunniga lärare och dessutom våra givande samarbeten med praktikföretagen. Du som går el- och energiprogrammet på Åva får dina praktikmoment kvalitetssäkrade genom ett lärlingskort. Utöver det har du riktigt goda möjligheter till jobb inom elinstallationer efter din tid hos oss!

Planering och installation av elteknik är nyckeluppgifter när nya hus och områden växer fram. Täby, Stockholm och Sverige växer hela tiden och branschens efterfrågan är stor på våra elektriker. På Åva får du med dig de verktyg du behöver för din fortsatta karriär!

Kvalitetssäkring på Åvas el- och energiprogram

Vi har regelbundna programråd med ett flertal stora företag för att säkerställa att du får lära dig så mycket som möjligt under praktiktiden. På Åva är vi måna om att eleverna får lära sig bra och rätt saker på praktiken. Därför har vi utvecklat ett lärlingskort, i vilket du som elev får alla områden dokumenterade. Det gör att du som går el- och energiprogrammet på Åva får dina praktikmoment kvalitetssäkrade.

Vi är kända för våra välutrustade lokaler och miljöer, som är ändamålsenliga och moderna. Samhället förändras ständigt och mycket datoriseras i hög fart. Åva har följt med i utvecklingen under lång tid och anpassat våra utbildningar därefter.

Våra lärare har gedigen bakgrund i branschen, både inom installation men också inom felsökning, såväl inom fastigheter som för industri.

Efter din tid hos oss

Du har riktigt goda möjligheter till jobb inom elinstallationer efter APL i årskurs 3!

Högskolebehörighet på alla våra yrkesprogram

På Åva har du som går yrkesprogram möjlighet att välja bland kurser så att du också får högskolebehörighet tillsammans med din yrkeskompetens.

Under resans gång hjälper vi på Åva dig att göra de val som är rätt för dig. Det i sin tur leder till att varje program ger dig flera goda möjligheter.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-10-16