Start / Våra program / Ekonomi

Ekonomi

Är du intresserad av ekonomi och samhällsfrågor och vill få en riktigt bra grund att stå på ska du välja ekonomiprogrammet på Åva! Här får du värdefulla kunskaper inför arbetslivet och en bred högskolebehörighet, vilket är en väldigt användbar kombination. På Åva får du starta ett eget riktigt företag under formen för Ung Företagsamhet (UF), tillsammans med några kamrater. Det innebär värdefulla praktiska erfarenheter som du har god nytta av efter din tid hos oss.

På ekonomiprogrammet på Åva öppnas dörrarna till din framtid inom ekonomi och affärsvärlden. Du får värdefull kunskap inom redovisning och budget och lär dig också om entreprenörskap och företagande. På ekonomiprogrammet har du också möjlighet att fördjupa dig inom management och träna dig i ledar­skap och organisationsfrågor. 

Förutom gymnasiegemensamma ämnen läser du bland annat Företagsekonomi, Ledarskap, Juridik och Psykologi. 

Du får bli egen företagare!

I årskurs 3 är det ett tydligt fokus på verklighetsbaserat lärande. Du startar, driver och lägger ned ett eget, riktigt företag under formen för Ung Företagsamhet (UF), oftast tillsammans med några kamrater. Tillsammans får ni vara kreativa och komma på smarta lösningar.

Åva har en stolt tradition inom UF, och på ekonomiprogrammet kopplar vi ihop UF med mer teoretiska ekonomikurser. Förutom att du lär sig hantverket kring företagande, så knyter du värdefulla näringslivskontakter - ofta även internationellt. Inte minst därför att varje ungt företag har en mentor som är företagare själv.

Efter din tid hos oss

Här får du en bredd och en riktigt bra grund att stå på. Vår ambition är att du ska stå väl rustad inför såväl arbetsliv som akademiska studier. Dina förutsättningar för att nå framgång inom det du vill göra är riktigt goda när du har gått ekonomiprogrammet på Åva. Kunskaperna i juridik och privatekonomi kommer du att ha nytta av hela livet – både i jobb och privatliv.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-10-10