Start / Våra program / Ekonomi

Ekonomi

Är du intresserad av ekonomi och samhällsfrågor och vill få en riktigt bra grund att stå på ska du välja ekonomiprogrammet på Åva! Här får du värdefulla kunskaper inför arbetslivet och en bred högskolebehörighet, vilket är en väldigt användbar kombination. På Åva får du starta ett eget riktigt företag under formen för Ung Företagsamhet (UF), tillsammans med några kamrater. Det innebär värdefulla praktiska erfarenheter som du har god nytta av efter din tid hos oss.

På ekonomiprogrammet på Åva öppnas dörrarna till din framtid inom ekonomi och affärsvärlden. Du får värdefull kunskap inom redovisning, budgetering och kalkylering och lär dig också marknadsföring, entreprenörskap och företagande. Du har även möjlighet att träna dig i ledarskap och organisationsfrågor. Förutom gymnasiegemensamma ämnen läser du bland annat Företagsekonomi, Ledarskap, Juridik och Psykologi.

Du får driva företag!

I årskurs 3 är det ett tydligt fokus på verklighetsbaserat lärande. Du startar, driver och lägger ned ett eget, riktigt företag under formen för Ung Företagsamhet (UF), oftast tillsammans med några kamrater. Förutom att du lär dig företagande så knyter du värdefulla näringslivskontakter. Använd din kreativitet och energi till att utveckla en lönsam affärsverksamhet!

Åva har en stolt tradition inom UF, och på ekonomiprogrammet kopplar vi ihop UF med mer teoretiska ekonomikurser. Gymnasiearbetet kan kopplas till det du gör i UF. Fördjupningskursen i Företagsekonomi skräddarsys till att passa momenten i UF och har tyngdpunkt på strategi, marknadsföring och räkenskapsanalys.

 

Efter din tid hos oss

Här får du en bredd och en riktigt bra grund att stå på. Vår ambition är att du ska stå väl rustad inför såväl arbetsliv som akademiska studier. Dina förutsättningar för att nå framgång inom det du vill göra är riktigt goda när du har gått ekonomiprogrammet på Åva. Kunskaperna i juridik och privatekonomi kommer du att ha nytta av hela livet – både i jobb och privatliv.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-10-24