Start / Våra program / Introduktionsprogrammen

Introduktionsprogrammen

Elever i introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammen på Åva gymnasium vänder sig till dig som saknar behörighet till gymnasiet, men som vill ha bra hjälp och god förståelse för att ta dig vidare mot studier och jobb. Lärare som stöttar och stärker dig finns nära till hands och de ser till dina behov och förutsättningar.

Vi hjälper dig att välja rätt

Åvas introduktionsprogram vänder sig i första hand till dig som bor i Täby och är 16-19 år. På introduktionsprogrammen följer du ett schema med de nödvändigaste ämnena.

På Åva har du möjlighet att välja bland fem olika introduktionsprogram. Du sätter ihop ditt schema efter de ämnen du behöver för att bli behörig till det gymnasieprogram du vill komma in på.

Du får en egen studieplan

Hos oss arbetar du i mindre grupper i nära samarbete med lärarna, studievägledare och kurator. Du får en individuell studieplan som tydligt sammanfattar vilka mål du har. Syftet med det är att du ska stärka din självkänsla och vara väl förberedd för vidare studier eller jobb efter din tid hos oss.

För att börja ett högskoleförberedande program behöver du tolv godkända betyg och till ett yrkesprogram behöver du åtta godkända betyg från introduktionsprogrammet.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2018-02-07