Start / Våra program / Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

På Åva får du som väljer restaurang- och livsmedelsprogrammet vara med och driva en riktig restaurang tillsammans med professionella lärare! Den unika möjligheten hittar du här hos oss, vilket ger dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas i en kreativ och genuin miljö. Dessutom erbjuder vi attraktiva praktikplatser och riktigt goda chanser till jobb direkt efter studenten.

Mitt i verkligheten från första skoldagen. Råvaror av yppersta kvalitet som kräver kunskap och fingertoppskänsla. Gäster som förväntar sig hög nivå på service. Är du redo att sätta guldkant på tillvaron?

Unik skolrestaurang från hösten -17!

Vi har nyligen invigt våra nybyggda lokaler, Sveriges modernaste skolrestaurang för utbildningssyfte. Där kommer stora delar av din utbildning att var förlagd, vilket gör att du befinner dig mitt i verkligheten redan första dagen. Läs mer om invigningen här.

Skolrestaurangens öppettider VT 2019

Restaurangen heter rÅVAra och du måste boka ditt bord i förväg via telefon 08- 555 581 01, på en måndag eller onsdag kl. 09-11. I dags läge finns följande planerade datum:

Meny rÅVAra nu på fredag 8/2 kl.11.30.

Förrätt

Joppes räksallad

Toast Pelle Janzon

Varmrätter

Pocherad lax med hollandaisesås, dill och rotfrukter

Råbiff med pommes frites

Risotto med saffran, grillad zucchini och aubergine

Dessert

Hallon- och mandelpaj

Citronsorbet med knäcklflarn och äggskum

Priser: Förrätt 25:-, Varmrätt 95:- exkl. dryck, dessert 25:-

Betalning: Kort eller kontant.

Entré: Ligger på baksidan av byggnaden och nås lättast genom att följa vägen runt (vänster efter det att ni passerat huvudentrén. Alt. höger om ni kommer från Roslagsbanan.)

Åva-elever gör succé!

Restaurang Vollmers i Malmö fick 2017 hela två Guide Michelin-stjärnor. Där arbetar kocktalangen Joakim Larsson som gick på Åva gymnasium i klassen HR08. I samma klass gick Daniel Haynes som är uttagen till det Svenska kocklandslaget, vilket ju är en stor dröm för många inom restaurangvärlden. Läs mer om de här framgångssagorna via länkarna i högermenyn.

Passion för måltiden

På Restaurang-­ och livsmedels­programmet får du utveckla ditt intresse för god mat och professio­nell service. Du väljer inriktning efter intresse - till exempel kock, kallskänka, servi­tör/servitris, bartender eller livs­medelsförsäljning.

APL som leder till jobb

Andra och tredje året genomför du arbetsplatsförlagt lärande, APL, på välrenommerade restauranger i närområdet. Våra goda kontakter i branschen gör att du har stora möjligheter till anställning direkt efter studenten. 

Högskolebehörighet på alla våra yrkesprogram

På Åva har du som går yrkesprogram möjlighet att välja bland kurser så att du också får högskolebehörighet tillsammans med din yrkeskompetens.

Under resans gång hjälper vi på Åva dig att göra de val som är rätt för dig. Det i sin tur leder till att varje program ger dig flera goda möjligheter.

Bilder

Här nedan ser du några bilder från hur lokalerna ser ut. Bilder från invigningen hittar du här.

matsal

Kockar

Hovis

Gänget

dukning

elever

elever 2

drinkar

Nya restauranglokaler

Nya restauranglokaler

Nya restauranglokaler

Nya restauranglokaler

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-10-10