Start / Våra program / Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskap

På Åvas samhällsvetenskapsprogram har vi passion för lärandet och ”läreriet”. Här lägger vi grunden för framtiden. Vi synliggör elevinflytandet, är bra på att fånga in önskemål och behov, och – kanske viktigast av allt – lyssnar på och ser våra elever.

Hos oss hjälps vi åt för att ta reda på frågorna: Vem är jag? Vart är jag på väg? Hur kommer jag dit? På Åva arbetar vi med viktiga fakta. Men deras främsta syfte är att ligga till grund för dina egna analyser och slutsatser, vilka vi tycker är det allra mest betydelsefulla. 

Du får med dig användbara verktyg

På samhällsvetenskapsprogrammet på Åva ska du som elev få de verktyg du behöver för att kunna verka som demokratisk medborgare. Du får med dig så mycket kunskaper och värderingar så att du ska kunna stå upp för dig själv eller andra i till exempel en politisk diskussion eller debatt.

Givande utbyten och engagerade lärare

Hos oss har vi ämnesövergripande samarbeten och är bra på att hjälpa varandra. Vi erbjuder givande studiebesök och föreläsningar, analytiska diskussioner, vetenskaps- och forskningsutbyten. Vi har kunniga lärare som är kända för att ha fina relationer till eleverna. Du som elev hos oss kan lita på att dina lärare peppar dig i vått och torrt och att vi kämpar tillsammans ända in i mål!

Många elever som går samhällsvetenskapsprogrammet väljer att engagera sig i Cumulus, skolans prisbelönta skoltidning. Genom åren har den vunnit massor av priser och tidningen är en viktig pusselbit för elevernas trivsel på skolan. 

Vi är också en Amnesty-skola och det betyder att vi vill att våra elever ska bry sig om sin omvärld. Här är många elever på SA-programmet delaktiga. 

Vi har givande internationella utbyten, som vi löpande utvecklar.

Efter din tid hos oss

Efter studenten står du inför en rad olika möjligheter, för du kommer att ha en bred utbildning i bagaget. Kanske väljer du, som många andra, att läsa vidare för att exempelvis bli samhällsvetare, journalist, lärare, socionom, jurist, polis eller psykolog. Eller så väljer du att gå vidare till något helt annat. Hursomhelst är vårt stora mål att du känner att du har vuxit som människa under dina tre år på SA på Åva.

Varmt välkommen! 

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-10-16