Start / Våra program / Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Vi på Åva har länge varit kända för att ligga i framkant inom olika teknikområden. Här har vi lång och gedigen erfarenhet. Hos oss får du plugga i välutrustade lokaler som är perfekt utformade för ändamålen, vi har många labblokaler för olika tekniska experiment. Våra lärare har expertkompetens, och de gör sitt allra yttersta för att ge dig den bästa språngbrädan ut i den spännande tekniska världen!

Fantastiska farkoster, nyskapande hus och vidsträckta broar. På vägen väntar tekniska problem som bara en kombination av kunskap och kreativitet kan lösa. Vågar du anta utmaningen?

Med uppdrag att skapa

Teknikprogrammet på Åva stimu­lerar ditt intresse för teknik och teknisk utveckling. Du kommer att träna upp din kreativitet och förmå­ga att formulera och lösa praktiska problem. Under utbildningen läser du kurser som placerar tekniken i ett vidare perspektiv samtidigt som du inom vald inriktning fördjupar dig i det du tycker är roligast. 

Vi har tre olika inriktningar på teknikprogrammet:

Teknikprogrammet har goda kontakter med näringslivet. Vi gör studiebesök och bjuder in externa föreläsare. Lärarna är välutbildade och har god teknisk kompetens. Åva öppnar dörrarna och lägger den bästa grunden till fortsatta studier.

Efter din tid hos oss

De flesta som har gått ut Teknik­programmet på Åva fortsätter sina studier och utbildar sig till exempel till civilingenjör, arkitekt, lärare, designer, konstruktör, civilekonom eller IT-­tekniker. Möjligheterna efter plugget är många och goda när du läst teknikprogrammet på Åva!

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-10-20