Start / Musik / Blåsinstrument

Blåsinstrument

Väljer du att spela ett blåsinstrument kan du även gå med i någon av våra blåsorkestrar eller ensembler. De finns i olika nivåer med en härlig blandning av olika instrument. Ibland slår vi ihop blåsorkestrar med ensembler och ger gemensamma konserter. Följ gärna med på en blåslektion genom att titta på filmen.

Blockflöjt

Blockflöjtsundervisningen sker nästan alltid i grupp vilket är jättekul och utvecklande för eleverna! Vi ordnar många tillfällen då du får spela ihop med andra musikgrupper. 

Klarinett

Klarinetten är en släkting till saxofonen och passar till de flesta musikstilar. Tonen är mjuk, färggrann och läcker. Klarinettensemblen är en härlig grupp där man tar vara på klarinettens stora möjligheter. Klarinetten passar i all sorts musik och kan hyras på Täby kulturskola.

Saxofon

Saxofonen är ett guldfärgat, s-format blåsinstrument med många fina knappar och strutformad ända. Med saxofon kan man spela all slags musik och den används mycket när man spelar rock- och jazzmusik. I saxofonensemblen kan du spela roliga låtar tillsammans med dina kamrater. Saxofoner kan hyras på Täby kulturskola.

Trombon

Trombonen är ett mångsidigt blåsinstrument. Tonen kan vara mjuk och vacker eller stor och ståtlig. Man kan spela både jazz, klassiskt, blues och rock. Trombonen spelas lika gärna i symfoniorkester som i storband eller i en rockgrupp. Och allt detta utan några fingersättningar!

Trumpet

Trumpeten är ett starkt och festligt instrument som används både av solister och i orkestern. Trumpetens ton bildas när man blåser genom ett grytformat munstycke så att läpparna börjar vibrera.

Tuba

Tuban är blåsorkesterns stöttepelare. Trots sitt något klumpiga yttre är tuban ett förvånansvärt vigt instrument som har en rund och vacker ton.

Tvärflöjt  

Tvärflöjt är ett populärt och omtyckt instrument, som används i många sammanhang. Den passar den klassiska repertoar men även visor och poplåtar.

De moderna barnflöjterna där man minskat ner på antalet klaffar och flöjtens längd, fungerar bra för de yngre eleverna. Efterhand som man växer byts storleken på tvärflöjten ut. Täby kulturskola hyr ut tvärflöjt i olika storlekar.

Valthorn

Valthornet är ett mycket viktigt instrument i blåsorkestern. På grund av sin varma och mjuka ton får det ofta ta hand om de finaste solona.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2019-04-06