Start / Musik / Blåsinstrument

Blåsinstrument

Väljer du att spela ett blåsinstrument kan du även gå med i någon av våra blåsorkestrar eller ensembler. Vi har blåsorkestrar på olika nivåer med en härlig blandning av olika instrument. Ibland slår vi ihop blåsorkestrarna och  ensemblerna och ger gemensamma konserter.

Visa denna video
Spela blåsinstrument Filmens längd: 1 minut 19 sekunder

Blockflöjt   

Blockflöjtsundervisningen sker nästan alltid i grupp vilket är jättekul och utvecklande för eleverna! Vi ordnar många tillfällen då du får spela ihop med andra musikgrupper. 

I länken till höger kan du lyssna på hur en blockflöjt låter. 

Tvärflöjt  

Tvärflöjt är ett vackert intstrument som passar många olika musikstilar. Tvärflöjten finns även i flera olika storlekar som används när vi spelar många personer tillsammans. I tvärflöjtsensemblen upplever du tvärflöjtens magiska värld. Täby kulturskola hyr ut tvärflöjter.  

I länken till höger kan du lyssna på hur en tvärflöjt låter. 

Klarinett

Klarinetten är en släkting till saxofonen och passar till de flesta musikstilar. Tonen är mjuk, färggrann och läcker. Klarinettensemblen är en härlig grupp där man tar vara på klarinettens stora möjligheter. Klarinetten passar i all sorts musik och kan hyras på Täby kulturskola.

I länken till höger kan du lyssna på hur en klarinett låter. 

Saxofon

Saxofonen är ett guldfärgat, s-format blåsinstrument med många fina knappar och strutformad ända. Med saxofon kan man spela all slags musik och den används mycket när man spelar rock- och jazzmusik. I saxofonensemblen kan du spela roliga låtar tillsammans med dina kamrater. Saxofoner kan hyras på Täby kulturskola.

I länken till höger kan du lyssna på hur en saxofon låter. 

Trumpet

Trumpeten är ett starkt och festligt instrument som används både av solister och i orkestern. Trumpetens ton bildas när man blåser genom ett grytformat munstycke så att läpparna börjar vibrera.

I länken till höger kan du lyssna på hur en trumpet låter. 

Trombon

Trombonen är ett mångsidigt blåsinstrument. Tonen kan vara mjuk och vacker eller stor och ståtlig. Man kan spela både jazz, klassiskt, blues och rock. Trombonen spelas lika gärna i symfoniorkester som i storband eller i en rockgrupp. Och allt detta utan några fingersättningar!

I länken till höger kan du lyssna på hur en trombon låter.

Valthorn

Valthornet är ett mycket viktigt instrument i blåsorkestern. På grund av sin varma och mjuka ton får det ofta ta hand om de finaste solona.

I länken till höger kan du lyssna på hur ett valthorn låter.

Tuba

Tuban är blåsorkesterns stöttepelare. Trots sitt något klumpiga yttre är tuban ett förvånansvärt vigt instrument som har en rund och vacker ton.

I länken till höger kan du lyssna på hur en tuba låter.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-08-31