Start / Musik / Piano

Piano

Piano som instrument passar både barn och ungdomar, proffs eller amatör, den som vill spela enskilt eller i grupp. Spellust och musikglädje en viktig del i pianoundervisningen. Följ gärna med under en lektion genom att titta på filmen.

Piano/keyboard

I nästan alla typer av musik används piano och keyboard, både som soloinstrument och tillsammans med andra instrument.

På Täby kulturskola kan du spela enskilt eller i någon av våra ensembler. Fyrhändigt piano är kul då du spelar tillsammans med en kompis. Vi har regelbundna konserter som du har möjlighet att delta i.

Vi utgår från dig som elev och spelar musik från olika genrer när vi lägger grunden för din musikaliska utveckling. Du behöver ha tillgång till ett piano eller en keyboard att träna på.

Lyssna på hur ett piano låter i länken till höger.

Improvisationspiano

Den här kursen vänder sig till dig som har spelat ett tag och har goda förkunskaper i att läsa noter och ackord. Vi arbetar med fri improvisation och utforskar pianots alla möjligheter med klanger, dynamik, begränsningar och alternativa spelsätt.

Kursen innehåller jazz-ackordspel, solospel, ackordfunktioner, musikteori, ackordfärgningar, komp/improvisation efter ackordanalys. Vi spelar även olika musikstilar som bland annat bossa och soul.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2019-04-06