Start / Musik / Sång

Sång

Som elev är du med och väljer sånger! Vi hjälper dig att hitta din individuella röst och ditt uttryck.
I sångkursen ingår grundläggande sångteknik, som andning, stöd och hållning. Du har möjlighet att framträda vid minst ett konserttillfälle per termin. Se gärna filmen  och följ med under en lektion.

Showkids

Det här är en barnkör med drag i! I Showkids sjunger vi nya och gamla sånger i olika genres och stilar. Vi varvar sången med mycket rörelser och showar loss ordentligt.

Sång

Sångrösten är ett fantastiskt instrument, som du bär med dig vart du än går. Sången används i många olika musikstilar, både av soloartister och av körer och ensembler. Vill du utveckla din sångteknik och lära dig hur du kan använda din röst i olika stilar, har du möjlighet att gå på individuell sång på Täby kulturskola.

Sång med pianokomp

Lär dig kompa dig själv och andra på piano! På den här kursen lär du dig hur du kan kompa de låtar du vill sjunga. Sångteknik och uttrycksförmåga tränar vi också på. Du kan ha enskild lektion eller gå tillsammans med en kompis. En viss förkunskap på piano behövs, du bör kunna kompa enklare låtar med ackordsbyten.

Showkör

I Showkören sjunger vi blandad repertoar, främst från pop/rock-genren. Vi sjunger i stämmor och blandar det med solo-partier. Vi övar även in sången sceniskt, hur vi framför sången på scenen. Går du ämneskurs på Täby kulturskola kan du välja kören som ensamble.

Singer/songwriter

Singer/songwriter är en låtskrivarkurs för dig som vill utveckla ditt låtskrivande och finna ditt eget uttryck. Du har möjlighet att under ett antal konserter stå på scen och framföra det du har skrivit. Du kan även samarbeta med Täby kulturskolas rockband.

I kursen ingår att lära sig använda instrument i låtskrivandet, kompmodeller på gitarr, som fingerpicking och slagkomp. Grundläggande sångteknik, mikrofonteknik och harmonilära ingår också. Du lär dig vilka ackord som hör ihop och hur musiken är uppbyggd.

Vi spelar och analyserar låtar av kända singer/songwriters som Simon & Garfunkel, Bob Dylan m.fl. Kursen utgår från din förmåga och ditt intresse. En viss förkunskap på gitarr behövs, du bör kunna kompa enklare låtar med ackordsbyten.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2019-04-08