Start / Ung Teater

Ung Teater

Att spela teater kan beskrivas som en resa in i en ny värld, fylld med upplevelser och känslor. På Ung Teater spelar ca 400 elever teater i våra nyrenoverade lokaler, som rymmer allt en riktig teater behöver.

Ung Teaters verksamhet

På Ung teater får barn och ungdomar chansen att utveckla sitt eget kreativa uttryck tillsammans med andra. Drama- och teaterpedagoger guidar ca 400 elever i 30 olika grupper, från idé till färdig föreställning. Sammanlagt ger Ung Teater över 40 föreställningar per år.

Teaterlokalerna

På entréplan i Täby kulturhus ryms teaterns nyrenoverade lokaler. Två "black box-scener" med professionellt ljud och ljus, övningslokal, loge, ett välfyllt klädförråd samt utrymmen fyllda av scenografi.

En stor foajé finns med många soffor, fåtöljer och med wi-fi. Där finns även möjlighet till kaffe och té för föräldrar som väntar.

Ungdomsledare

Äldre elever som visar egenskaper i ledarskap ges möjlighet att delta, som en extra resurs i de yngre teatergrupperna. De blir ungdomsledare för gruppen och uppskattade förebilder. 

Samarbete med externa aktörer

Ung Teater fungerar också som en kanal till olika externa projekt och institution med koppling till teaterverksamhet.

Workshops för skolor och andra verksamheter 

Ung Teater anordnar workshops för skolor och andra verksamheter. En skolklass kan komma på kick-off eller för att arbeta med värdegrund, som respekt och bemötande. Upplägget anpassas efter de behov och önskemål som finns. Läs gärna mer under För skolor.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2019-01-27