Start / Ung Teater / Läger och kortkurser

Läger och kortkurser

Ung Teater har inte bara en omfattande kursverksamhet utan arrangerar även populära läger och kortare teaterkurser. På den här sidan hittar du aktuell information om dessa samt hur du anmäler dig.

Sommarläger på Ung teater för dig som är 10-12 år och vill lära dig mer om scenkonst!

Tycker du om att spela teater? Vill du vara med och skapa en helt ny föreställning från grunden? Vill du lära dig mer om olika sätt för skådespelare att arbeta? Nu kommer Scenkonstkollektivet Gapet och Teater Akut till Täbys kulturskola och håller i en fem dagars intensiv teaterkurs på dagtid mellan 10.00 och 16.00.

Vi kommer att prova flera olika skådespelartekniker som till exempel; mask, clown, fysisk teater och improvisationsteater. Vi kommer också att prova på att skriva teatermanus, bygga scenografi och massa annat som hör till teaterns magiska värld.

Vi kommer att hålla till både inomhus och utomhus, få massa nya vänner och ha en riktigt härlig teaterspäckad sommarlovsvecka! 

Vilka är vi?

Hanna Nygren läser till dramatiker på Stockholms dramatiska högskola och har tidigare varit spexansvarig för Wermlandsspexet i Lund och jobbat som teaterpedagog.

Amanda Lebert Elfvelin är utbildad till scenkonstproducent på Malmö högskola och har bland annat jobbat med scenografi, ljussättning, performance och interaktiv teater.

André Hasselgren läser till musiklärare med inriktning mot kör och sång på Kungliga Musikhögskolan. Han har fördjupat sig i fysisk teater bland annat på Stockholms dramatiska högskola och även jobbat som teaterpedagog.

Plats: Ung teater, Täby kulturskola (Paviljongen) bakom Tibble Gymnasium.

Tid: 26 juni – 30 juni klockan 10.00-16.00

Avgift: 1600 kr

Anmälan och övrig information: Maila scenkonstgapet@gmail.com namn och personnummer på eleven samt kontaktuppgifter, namn och personnummer till räkningsmottagaren.

Sista anmälningsdag: Måndag 12 juni. Först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.

Efter anmälan får ni en bekräftelse som även innehåller ytterligare information om lägret. Vid frågor och funderingar maila till ovanstående mailadress.

 

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-08-31