Start / Ung Teater / Teaterlärarna

Teaterlärarna på kulturskolan

På Ung Teater har vi välutbildade och inspirerade teaterlärare. Med erfarenhet från den professionella branschen och ett brinnande intresse för att få barn och ungdomar att utvecklas inom teatern arbetar vi med fler än 400 elever varje termin. I arbetet är det alltid eleven som står i centrum så på den här sidan tar vi tillfället i akt och presenterar oss själva.

Namn: Maria Alvebro

Maria är utexaminerad teaterpedagog från Örebros universitet, där hon även utbildade sig i ämnet rytmik. Sedan dess har hon undervisat i teater på olika sätt, på skolor, dagliga verksamheter inom LSS och kvällskurser.

Hon har gått 2 år på Kulturamas musikallinje, där hon fördjupade sig i musikalgenren och även ämnena dans och sång. Det musikaliska använder hon i teaterundervisningen och jobbar gärna in musik och rörelse i gruppernas föreställningar.

Utöver detta har Maria läst kurser i skrivande och berättande och fysisk teater. Från den fysiska teatern använder hon ofta metoden att arbeta fram karaktärer utifrån och in, att börja med skådespelarkroppen för att komma åt känslan.

Maria har arbetat på Ung teater sedan 2010 och undervisar just nu elever i alla åldrar på Ung teater och även ungdomar på Oasens fritidsgård med elever från särskolan.

 

Namn: Anna Ploby

Anna var redan i slutet på 80-talet med då grunden till vad som skulle bli Ung Teaters verksamhet skapades. Då hette Ung teater ”Teatergården Flygvillan” och låg nere på F2 området vid Hägernäs strand.

Under 25 år arbetade Anna heltid som artist, låtskrivare och producent av föreställningar till olika scener i Sverige, däribland Wallmans Nöjen. Dock har hon alltid haft ett brinnande intresse för att parallellt med frilans uppdragen, arbeta med barn och ungdomar i olika musikalprojekt. Däribland i Täby friskola, i Jakobsberg och ute på Ljusterö.

Anna har arbetat på Ung teater sedan 2013 och undervisar elever i alla åldrar. Just nu arbetar hon även med Särskolan i Näsbypark där de gör ett Musikalprojekt.

 

Namn: Rebecca Rusz

Rebecca har en fil.Kand. i praktisk och teoretisk teater från teaterns Mekka, Grekland. Hon har även utbildat sig inom dramapedagogik vid Stockholms Universitet.    

Rebecca har mångårig erfarenhet inom improvisationsteater och är van improvisatör. Hon är även skolad i clown inom commedia dell'arte, har erfarenhet inom olika dramametoder och har utvecklat verksamheter och jobbat som motiverande dramacoach.

Våren 2017 utbildade sig Rebecca inom processdrama – ett redskap för klassrumsdrama – vid Högskolan i Gävle.  Innan hon började på Ung Teater arbetade hon på Kulturcentrum i Hallonbergen som dramapedagog.

Utöver hennes arbete inom teater har hon även arbetade flera år som castingansvarig för olika TV-program inom Tv-branschen.

Rebecca har arbetat på Ung Teater sedan 2015 med grupper i alla olika åldrar. Just nu undervisar hon även Ung Teaters fördjupningsgrupp som medverkar i Riksteaterns projekt ”Länk”.

Namn: Eleonora William-Olsson

Eleonora är utexaminerad teaterpedagog från Örebro Universitet. Sedan hon tog sin examen har hon arbetat som teaterpedagog inom kulturskola, till en början i Västerås.

Hon har gått på Boulevardteaterns teaterskola. Där fick hon erfarenhet inom de fysiska teateruttrycken såsom mim och clown. Utöver detta har Eleonora gått olika fördjupande kurser inom teater och pedagogik och har själv stått på scen i olika produktioner.

Eleonora började arbeta på Ung Teater 2015. Hon har elever från sju till tjugo år och tillsammans med dem sätter hon upp allt ifrån improviserade föreställningar till nyskrivna manus och klassiker.

 

Namn: Micke Grahn

Micke arbetade i sin ungdom som dramapedagog i Uppsala, men har sedan själv stått på scenen i över 25 år. Han har bland annat sjungit i 9 år på nobelfesten, jobbat med Björn Ulvaeus och Benny Andersson, dubbat Disneyfilm (bland annat Ringaren i Notre Dame 1 och 2) samt gjort farser, revyer och musikaler. Utöver detta var han projektledare/rektor i TV3s talangsåpa Fame Factory samt regissör/producent för Wallmans Salonger i Stockholm under 5 år.

Sedan höstterminen 2017 jobbar Micke på Ung Teater med 6 olika grupper, däribland två musikalgrupper. Och han trivs som fisken i vattnet!

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-08-31