Start / Ung teaters erbjudande för skolor

Gör din skola ännu bättre med teater

Ung Teater har inte bara ett stort utbud teaterkurser för barn och ungdomar att ägna sig åt på fritiden. Vi erbjuder också möjligheten för skolor att samarbeta med oss genom exempelvis studiebesök, teaterundervisning och värdegrundsarbete.

Teaterundervisning

Väljer ni att lägga ut er undervisning i teater hos oss får ni erfarna, utbildade och engagerade pedagoger. Väljer ni dessutom att förlägga undervisningen i våra lokaler får ni tillgång till våra resurser i form av lokaler, scenteknik, rekvisita och kostym.

Vi har under åren haft teaterundervisning för bland andra Ronden Gymnasiets estetlinje, Täby Friskola, Hägernässkolan, Vallentuna Fria, Åva gymnasium och Runborgs förskola.

Temadagar för skolklasser

Teaterämnet är stort och går att anpassa till de flesta ämnesområden. Vi har pedagoger som arbetat i projekt med allt från stenåldern till samhällskunskap och praktisk matematik.

Vi har lång erfarenhet av att använda teater och drama i värdegrundsarbete samt för att stärka gruppdynamik och sammanhållning.

Kontakta oss gärna så kan vi utveckla ett koncept som passar just er.

Studiebesök

Under vissa veckor tar vi emot skolklasser på studiebesök. Besöket är två timmar, under vilken ni får möta de flesta av vad Ung Teater har att erbjuda. Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Skapande skola

För närvarande samarbetar Ung Teater med flera skolor i Täby genom projektet skapande skola. För mer information om skapande skola och vad vi kan erbjuda, kontakta oss via e-post.

Hyra av scen

Behöver ni en scen för uppspel och föreställningar? Vi hyr ut vår scen under de tider och perioder vi inte själva har verksamheter i lokalen.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-04-26