Start / Nya regler för serveringsställen från 1 juli

Nya regler för serveringsställen från 1 juli

2021-07-01 11:06

Smittspridningen av covid-19 fortsätter att minska. Därför ändrar Regeringen och Folkhälsomyndigheten ett flertal regler för serveringar. Bland annat ökar maxantalet i ett sällskap inomhus och reglering av öppettider försvinner.

Detta gäller från 1 juli


  • Öppettider på serveringsställen

Reglering av öppettider försvinner. För tillståndspliktig servering gäller åter de serveringstider som står i serveringstillstånden.

  • Uteserveringar

Begränsningar med maxantal för sällskap som sitter utomhus tas bort. Sällskap ska sitta ner och hålla 1 m avstånd till andra sällskap, detta gäller även rygg mot rygg.

  • Max 8 personer per sällskap inomhus

Maxantalet per sällskap inomhus ökas från fyra till åtta personer. Om ett sällskap består av fler än åtta personer ska serveringsstället dela upp gruppen i sällskap med högst åtta personer per bord. Sällskap ska sitta ner och hålla 1 m avstånd till andra sällskap, detta gäller även rygg mot rygg.

 

Trubadur/musikunderhållning

Det är många företag som har frågor om vilka regler som gäller för trubadur eller annan musikunderhållning. Det är polismyndigheten som bedömer om den typen av evenemang utgör en allmän sammankomst. Du måste därför själv ta kontakt med polisen för att se om evenemanget kräver tillstånd eller ej och vad som då gäller.

 

Svenska myndigheters information om samtliga regler från 1 juli 2021.

Senast uppdaterad:2021-07-01