Start / SRMH bjuder in till krögarutbildning

SRMH bjuder in till krögarutbildning

2022-03-22 13:03

Det ska vara tryggt att besöka och arbeta på restauranger. Södra Roslagens miljö- och hälsokyddskontor ordnar därför under våren en tvådagars utbildning i ansvarsfull alkoholservering (AAS) för tillståndsinnehavare i våra kommuner. 

Målet med AAS-utildningen är att minska alkoholrelaterade skador och våld i restaurangmiljö. Personer som arbetar på restaurang behöver ha kunskap om hur man på bästa sätt ska hantera de utmaningar som kan uppstå på krogen. Det är även viktigt att personalen känner till vilka rättigheter och skyldigheter de har.

Utbildningen vänder sig i första hand till tillståndsinnehavare och serveringspersonal, men även till ordnignsvakter och annan personal  på serveringsställen. Vårens kurser kostar 1 000 kr/deltagare och består av två heldagar. 

Under utbildingen kommer externa föreläsare och våra handläggare att informera om bland annat:

  • Alkoholens medicinska effekter 
  • Alkohollagstiftning
  • Polisens arbete i krogmiljö
  • Brandsäkerhet på krogen
  • Konflikthantering, krävande gäster och besvärliga situationer

Den 4 och 12 april hålls utbildningen för tillståndsinnehavare i Täby, Vaxholm, Vallentuna och Lidingö i Täby kommunhus. 

Vi planerar även ett utbildningstillfälle i Norrtälje senare i vår. 

Kontakta SRMH om du har frågor om AAS-utbildingen eller om du som driver restaurang till anmäla dig eller din personal till utbildningen. Du hittar kontaktuppgifter i högerspalten.

Senast uppdaterad:2022-03-22