Start / Konst / Konstkurser

Konstkurser

Vi har konstkurser för barn och ungdomar mellan åk 1 -20 år med ca 10 elever i varje grupp. Under en termin träffas vi 13 gånger inklusive utställning, alternativt elevredovisning i sin grupp med läraren.

Konstkurs Åk 1-3

Vi skapar på ett lekfullt sätt, inspirerade av ett tema. Vi undersöker färger, former, ljus- och skuggspel. Vi provar en mängd tekniker och material som målning, collage, skulptur och relief i lera, gips, papier maché mm. Vi arbetar både enskilt och i samspel med gruppen. Höstterminen avslutas med en genomgång då eleverna visar sina verk i gruppen. Vårterminen med en utställning, som är öppen även för allmänheten. Lektionstiden är 70min/vecka.

Tisdagar kl 17.00-18.10 - Grupp ORANGE , åk 1-3
Tisdagar kl 18.30-19.40 - Grupp RÖD , åk 1-3

Konstkurs Åk 4-6

Vi utvecklar det egna bildspråket med lust och fantasi i fokus, inspirerade av ett tema. Vi fördjupar våra kunskaper om färg, form,  perspektiv, ljus- och skuggor. Vi provar många olika tekniker och material som målning, collage, linoleumtryck, skulptur och relief i lera, gips, papier maché mm. Vi arbetar både enskilt och i samspel med gruppen. Höstterminen avslutas med en genomgång då eleverna själva presenterar sina verk i gruppen. Vårterminen med en utställning, som är öppen även för allmänheten. Lektionstiden är 70min/vecka.

Torsdagar kl 15.50-17.00 - Grupp LILA , åk 4-6
Torsdagar kl 17.20-18.30 - Grupp BLÅ , åk 4-6 

Konstkurs Åk 7-uppåt

 Vi skapar ännu mer självständigt med betoning på det egna uttrycket, inspirerade av ett tema. Vi fördjupar oss i det konstnärliga begreppet när vi, i samspel med övriga gruppen, reflekterar över det egna verket. Vi lär oss mer om passande material och tekniker när vi skapar både två- och tredimensionellt, som målning, collage, installation, skulptur och relief i lera, gips, papier maché, blandteknik mm. Allt med lust och fantasi i fokus. Höstterminen avslutas med en genomgång då eleverna själva presenterar sina verk i gruppen. Vårterminen med en utställning, som är öppen även för allmänheten. Lektionstiden är 75 min/vecka.

Tisdagar kl 15.30-16.45 - Grupp GUL , åk 7-uppåt
Torsdagar kl 18.45-20.00 - Grupp GRÖN , åk 7-uppåt

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2019-04-21